Blogg

09.10.2017 09:51

Ett av de nomimerade företagen till Årets Snyggaste Kontor. Temaarkitekter och Ulla Bladh har skapat konceptet som implementerades på olika sätt i både de interna och externa ytorna. I de interna arbetsytorna använde vi ljusa kulörer och textilier och mer färgstarka kulörer i de tysta rummen och mötesrummen. I de externa ytorna har man varit mer vågad och valt associationer till raffinaderierna genom att använda stål, sten och aluminium. Väggarna är beklädda med furupanel för att påminna om råvaran furan.

Glöm inte att rösta på det kontoret ni tycker är snyggast! Rösta här

11.09.2017 13:06

Rasmus Sörenson heter jag och är inredare på Nordic Green Design.

Jag är ny i växtinredningsbranschen och började mitt yrkesliv på Nordic Green Design för lite mer än ett år sedan.                  Som den yngsta inredaren i företaget har jag mycket att lära mig och genom denna blogg kan ni följa mig på denna resa.

Mina erfarna kollegor ger mig ständigt nya intryck och möjligheter anpassade efter olika behov som jag tar till mig och själv anpassar efter min stil.

I mina inredningstankar gillar jag att kunna kombinera verksamhetsanpassade kontorsmiljöer samtidigt som att kunna förstärka varumärket hos företagen.

Då jag är även är utbildad inom Photoshop och Illustrator där jag kan illustrera mina design idéer för dig som kund i din miljö för ett verkligt underlag inför fortsatt dialog och beslut.

Förutom att följa mig på min resa i mitt arbete kommer denna blogg även att fungera som en inspirationskälla, aktuella trender och nyheter inom växtinredning.

Ni kommer också få se olika inredningslösningar från mina kollegor runt om i landet.

När lika delar av digitala (hårda) och analoga (mjuka) värderingar är med i designprocessen når man ett vinnande koncept för både människor och företag.

Rasmus Sörenson

Här nedan ser ni ett exempel på hur en illustration kan se ut. 

Före

Efter

28.02.2017 16:57

Har blivit intervjuad av Mininöjet där jag berättar om trenderna inom växtinredning, samt att Akvarie Leasing visar en helt ny serie av häftiga akvarium. 

Grönt är HETT! Det ska vara fräscht, snyggt och personligt. 
Har ni en tråkig växtinredning på företaget ska ni absolut höra av Er till oss på Nordic Green Design.

Eller varför inte ett designat akvarium?!
 


03.02.2017 16:00

IPM Essen är en trädgårdsmässa med över 1600 utställare från 50 länder.
Jag hade nöjet att representera Nordic Green Design på denna gigantiska mässa, för att träffade befintliga leverantörer och nya företag med spännande produkter för den nordiska marknaden. 

Mitt fokus var att hitta nya produkter i form av växtmöbler, krukor och inspiration till nya spännande lösningar som vi kan använda i våra växtinredningar. 

Som jag skrev i mitt första inlägg dominerade krukor och kärl av naturliga material, dova färger som påminner om naturen, mycket brunt, beige och betong.

Recycling hade en stor närvaro, där jag fick mycket inspiration om hur man kan använda bruksföremål och helt nya material för att skapa en kreativ inredning. Varför inte profilera ett företag genom att plantera i de produkter man arbetar med?   

Här kommer massor av bilder från mässan som jag hoppas ska inspirera dig!
Vill du få nya idéer till ditt företag så hjälper vi gärna dig!

www.nordicgreendesign.com

27.01.2017 08:15

Igår anlände jag till Tyskland och Essen för att trendspana och träffa leverantörer på en av världens största mässa för trädgårdsodling och gröna växter IPM.
Det är viktigt för oss på Nordic Green Design att vara den leverantör som ligger i framkant gällande trender och nya produkter. 

Man blir alltid lika tagen när man kommer på dessa stora tillställningar,
över 10 mässhallar fyllda med växter, krukor, maskiner och nyheter.

Första dagen tittade jag snabbt runt för att bilda mig en uppfattning om årets trender och utbud. 
Tänkte dela med mig av lite bilder och inspiration som jag hittade under mina första timmar på mässan. 

Man kan snabbt konstatera att gröna växter är i stort fokus,
odlarna tävlar om bästa kvalité och utbud.

Träffade Nordic Green Design växtleverantör som berättade att Skandinavien och Frankrike är de länder som har störst fokus på gröna växter.
Dessutom är efterfrågan efter stora växter enorm, vilket har resulterat i att Holland har brist på vissa typer av växter, tex stammade träd. Han kunde dock meddela att stora leveranser är på väg till deras växthus för att kunna möta den växande efterfrågan. Så kära kollegor, inredare och arkitekter, snart finns det Ficus lyrata att få tag på.


Den tydligaste trenden inför 2017 går dock att se hos alla de krukleverantörer som ställer ut, naturliga material dominerar och de plastkärl som finns ska efterlikna betong, terrakotta och corteen steel.
Glaserad keramik som är handgjord med unika mönster, en hyllning till det klassiska hantverket.
 

Den färgen som är återkommande hos 2017 års lanseringar är absolut den bruna nyansen.
Här nyhet från Capi Europe som även dom satsat på en finish som ska efterlikna naturmaterial. Jag ser inte att krukan är av plast utan att känna på den.
En kruka vi på Nordic Green Design kommer ha i sortimentet 2017.

Nu ska jag åka till mässan för ytterligare 9 timmars trendspaning. Kommer visa mer bilder här och på min instagram @thomas.jonsson

16.01.2017 09:30

Krukväxterna flyttar in

2017 är året som krukväxten gör revansch. 
Den gröna trenden fortsätter, med fokus på helhet och presentation. Att matcha kruka och växt är viktigt och att hitta en röd tråd.

Den tropiska influensen är tydlig med stora blad, palmer och träd.
Vi vill ha stora växter kombinerat med mindre för att skapa en trivsam och grönskande omgivning.

Gällande växtinredning i offentlig miljö och kontor är den tydligaste trenden att skapa personliga intryck med en tydlig ”hemma” känsla. Det vita plastkärlet har ersatts av keramik, terrakotta och korgar.

Vi ser också ett större intresse för klassiska krukväxter som Fredskalla, Kentia palm och Hoya. 

      
Foto: Plantagen

Krukor och material

Naturliga material som keramik, terrakotta och korgar dominerar inredningstrenden.
Krukorna ska ha lekfulla inslag och detaljer som skapar en personlig växtinredning.

Att arbeta med olika höjder och storlekar på krukorna skapar en livfull effekt,
man kan gärna använda olika material men att hitta en genomgående känsla är viktigt. Färgerna är dova. Sandfärgat, terrakotta och svart. 

Ett viktigt fokus är recycling, då vi blir allt mer miljömedvetna. 


Foto: DBKD 

Det gröna taket

Amplar har sedan några år varit ett populärt inslag inom heminredning.
Dessa flyttar nu in i kontorsmiljöerna, gröna tak är effektiva för att spara golvutrymme, men också för att skapa ett spännande inslag med en ljuddämpande effekt.

Amplar finns i flera storlekar och varianter och ska hängas i grupp om minst tre, gärna i olika höjder för att plocka in det lekfulla. 


Foto: Cult Design 

Inred med färg

Färger har en central roll i 2017 års inredning och design.
Vi vågar ta ut svängarna, vara lekfulla och arbeta med flera kulörer i samma rum.

Årets färg 2017 från Pantome är Grennery, det är en fortsättning på förra årets trend med kulörer som får oss människor att fly från den stressande vardagen.
Det är en färg som bjuder in naturen i våra hem och skapar en mjuk och harmonisk känsla.   


Rosa tak i färgen 712 Landsort och väggfärgen 718 Chianti från Alcro. Foto: Jonas Ingerstedt

10.01.2017 08:28

Den gröna trenden avtar inte 2017, tvärtom så ökar intresset för att inreda med gröna växter och nu ska det vara ännu mer personligt och iögonfallande. 

Växttrenden har varit stark de senaste åren, inte minst i inredningstidningar och lifestyle magasin.
Intresset för odling och natur har starkt präglat den privata marknaden och sociala medier som instagram matar oss med bilder där gröna växter pryder var mans hem.

Min utmaning som växtinredare är att den gröna trenden kommit till kontorsmiljön och det offentliga rummet. Det moderna företaget nöjer sig inte längre med ett vitt golvkärl med en trött Dracaena.
ÄNTLIGEN säger jag, det gör mitt jobb inför 2017 ännu mer utmanande men ställer också höga krav på branschen att möta kundernas önskemål, en utmaning som vi på Nordic Green Design ser fram emot att anta.

Foto: DBKD
 Kruka Cloudy i Nordic Green Design sortiment 2017

Detaljerna fortsätter vara viktiga även under det kommande året, krukorna ska vara av personlig karaktär och spegla den känslan som man har i ett hem. Mycket småkrukor i olika material och former ska kombineras för att sätta en personlig prägel. Bilden ovanför visar en typ av kruka som ersätter det vanliga fönsterkärlet 2017, en kruka med snygga detaljer och karaktär, kombinera i olika färger så är du ännu mer trendig!

Foto: Nordic Green Design 
Kinnarp i Uppsala skapar och visar kreativa arbetsmiljöer. 

Att skapa gröna oaser som kombineras med funktion är något som kommer mer och mer, bilden ovan visar hur man på ett effektivt sätt kan avgränsa ett konferensbord med gröna klätterväxter. Dessa kommer sedan bilda ett grönt tak för att skapa en kreativ och inspirerande arbetsmiljö. Ett enkelt men fantastiskt sätt att jobba med gröna växter.

Foto: Greenworks 
Bridge lampa en produkt hos Nordic Green Design

En annan produkt där man effektivt integrerar grönska. En lampa med planteringsyta på toppen. Perfekt för kontoret som har ont om golvutrymme men som ändå vill ha en trivsam arbetsmiljö. 

För mer inspiration rekommenderar jag att ni följer våran instagram @nordicgreendesign

15.12.2016 15:32

I höstas levererade vi på Nordic Green Design en medelhavsinredning till Örebro. 
Den fina ljusgården har ett perfekt klimat för dessa typ av växter, det är ljust och svalt på vintern! 
Något som är en förutsättning för att tex citrusväxter ska trivas. 

Som ni ser harmonierar krukorna med det vackra klinkergolvet som kommer från Höganäs Keramik, 
att arbeta med RAL-färgade krukor ger ett integrerat intryck. 

Växterna består av Citrus calamodin, Ficus lyrata och Trachycarpus fortunei.

Idag fick jag dessa bilder från min kollega, kolla vad fint Citrusträden blommar!

16.11.2016 15:01

Vi arbetar mycket med mossväggar och mosstavlor, eftersom vi designar dom själva är det bara fantasin som sätter gränserna.

Mossan är konserverad vilket innebär att den är helt underhållsfri, perfekt för det mörka utrymmet!

Här är en bild på en vägg som är tillverkad av 100% plattmossa. Men som ni sett tidigare i bloggen har vi även andra alternativ på mossa. Läs mer på vår hemsida!

24.10.2016 10:32

Tänkte visa några bilder från min Instagram. Där visar jag inspirerande bilder på växtinredningar som vi på Nordic Green Design har designat. 

Vill ni följa mig på Instagram  finns jag på @thomas.jonsson

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Gästbok

fråga

Hanna 21.11.2015
Hu vattnar du växterna som sitter i en tavla? Vill göra en själv med en liten tavla o hänga i köket.

Sv:fråga

Thomas 04.12.2015
Hej Hanna,

förlåt för det sena svaret.

Tavlan som vi har bevattnas via kapillärkraften.
Det sitter alltså en vattentank integrerad i ramen.

Hoppas att du kan förverkliga ditt projekt!

// Thomas Jonsson
Växtinredare

Jättespännande

Soili 10.12.2014
Tack Thomas för att du delar med dig av allt spännande som händer i vår grönskande värld !

Fin blogg

Jenny 27.11.2014
Vad kul att jag hittade till denna blogg, så kul att följa ditt arbete. Kul att få ny inspiration.

Ny kommentar

OM RASMUS SÖRENSON

Rasmus Sörenson heter jag och är inredare på Nordic Green Design.

Jag är en charmig och underhållande kille med största passionen i livet att hjälpa människor att utvecklas och nå framgång. Mitt intresse för inredning har alltid funnits där och med verktyg från naturen har jag möjlighet att kombinera dessa för att skapa inspirerande och framgångsrika arbetsmiljöer till företag och offentliga miljöer.

När jag inreder tänker jag alltid verksamhetsanpassade kontorsmiljöer där jag först utgår från människans behov för att sedan ta in företagets mål och värderingar. Att skapa och utforma unika och anpassade miljöer som förstärker både välmående som varumärke är min stora passion.

Jag är även utbildad inom Photoshop och Illustrator där jag kan illustrera mina design idéer för dig som kund i din miljö.