Blogg

08.03.2019 14:03

01.03.2019 13:50

Vi ställde just ut på Stockholm Furniture & Light Fair i februari där hallarna fyllda till bristningsgränsen med de senaste innovationerna inom inredning och belysning för både hem- och offentlig miljö. Nya produkter, nya material, ny kunskap, nya trender, nya miljöer och nya tekniska lösningar kommer att visas upp i 2019 års montrar på ett inspirerande och informativt sätt. Vårt fokus var på att skapa bättre och hållbarare arbetsplatser med hjälp växter!

Missade ni våran monter så kan ni ta del av den här nedan!

26.04.2018 10:45

Konserverad mossa har sedan den kom varit en av de hetaste trenderna inom växtinredning.
Då mossan är konserverad så håller den sig mjuk och naturlig utan något underhåll. Dessutom behöver mossan inget ljus, vilket gör att den kan placeras i mörka utrymmen. De vackra gröna färgerna blir otroligt effektfulla och ger ett naturligt intryck. Variationerna är stora och fantasin sätter gränserna. Kombination av plattmossa och bollmossa skapar en väldigt snygg och naturlig kontrast. 

03.04.2018 07:00

Vill passa på att önska alla en Glad Påsk! Vi forsätter jobba på hela påsken med många spännande projekt som kommer upp på bloggen inom kort!

Avslutar med en bild från vackra Rosendal

 
 
01.04.2018 08:49

Ni har väl inte missat att vi har varit med på tv för några veckor sen? Vi fick äran att hjälpa Anders Öfvergård att inreda Rickard Söderbergs lägenhet. Ett riktigt roligt projekt där vi Rickard ville skapa en "djungel" i sitt vardagsrum. Här kommer lite bilder från inspelningen!

06.12.2017 14:13

Idag blev vi äntligen klara med en av våra häftigare installationer vi gjort. Där land och hav möts är verkligen definitionen på detta projekt samtidigt som det speglar Akvarieleasing och Nordic Green Design.  Blandningen av växtväggen tillsammans med de specialbyggda akvariet är något av det vackraste man kan ha inom växtinredning och marinamiljöer, det ger en fantastisk känsla och inomhusklimatet blir påtagligt bättre. 

 

09.10.2017 09:51

Ett av de nomimerade företagen till Årets Snyggaste Kontor. Temaarkitekter och Ulla Bladh har skapat konceptet som implementerades på olika sätt i både de interna och externa ytorna. I de interna arbetsytorna använde vi ljusa kulörer och textilier och mer färgstarka kulörer i de tysta rummen och mötesrummen. I de externa ytorna har man varit mer vågad och valt associationer till raffinaderierna genom att använda stål, sten och aluminium. Väggarna är beklädda med furupanel för att påminna om råvaran furan.

Glöm inte att rösta på det kontoret ni tycker är snyggast! Rösta här

11.09.2017 13:06

Rasmus Sörenson heter jag och är inredare på Nordic Green Design.

Jag är ny i växtinredningsbranschen och började mitt yrkesliv på Nordic Green Design för lite mer än ett år sedan.                  Som den yngsta inredaren i företaget har jag mycket att lära mig och genom denna blogg kan ni följa mig på denna resa.

Mina erfarna kollegor ger mig ständigt nya intryck och möjligheter anpassade efter olika behov som jag tar till mig och själv anpassar efter min stil.

I mina inredningstankar gillar jag att kunna kombinera verksamhetsanpassade kontorsmiljöer samtidigt som att kunna förstärka varumärket hos företagen.

Då jag är även är utbildad inom Photoshop och Illustrator där jag kan illustrera mina design idéer för dig som kund i din miljö för ett verkligt underlag inför fortsatt dialog och beslut.

Förutom att följa mig på min resa i mitt arbete kommer denna blogg även att fungera som en inspirationskälla, aktuella trender och nyheter inom växtinredning.

Ni kommer också få se olika inredningslösningar från mina kollegor runt om i landet.

När lika delar av digitala (hårda) och analoga (mjuka) värderingar är med i designprocessen når man ett vinnande koncept för både människor och företag.

Rasmus Sörenson

Här nedan ser ni ett exempel på hur en illustration kan se ut. 

Före

Efter

28.02.2017 16:57

Har blivit intervjuad av Mininöjet där jag berättar om trenderna inom växtinredning, samt att Akvarie Leasing visar en helt ny serie av häftiga akvarium. 

Grönt är HETT! Det ska vara fräscht, snyggt och personligt. 
Har ni en tråkig växtinredning på företaget ska ni absolut höra av Er till oss på Nordic Green Design.

Eller varför inte ett designat akvarium?!
 


03.02.2017 16:00

IPM Essen är en trädgårdsmässa med över 1600 utställare från 50 länder.
Jag hade nöjet att representera Nordic Green Design på denna gigantiska mässa, för att träffade befintliga leverantörer och nya företag med spännande produkter för den nordiska marknaden. 

Mitt fokus var att hitta nya produkter i form av växtmöbler, krukor och inspiration till nya spännande lösningar som vi kan använda i våra växtinredningar. 

Som jag skrev i mitt första inlägg dominerade krukor och kärl av naturliga material, dova färger som påminner om naturen, mycket brunt, beige och betong.

Recycling hade en stor närvaro, där jag fick mycket inspiration om hur man kan använda bruksföremål och helt nya material för att skapa en kreativ inredning. Varför inte profilera ett företag genom att plantera i de produkter man arbetar med?   

Här kommer massor av bilder från mässan som jag hoppas ska inspirera dig!
Vill du få nya idéer till ditt företag så hjälper vi gärna dig!

www.nordicgreendesign.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Gästbok

fråga

Hanna 21.11.2015
Hu vattnar du växterna som sitter i en tavla? Vill göra en själv med en liten tavla o hänga i köket.

Sv:fråga

Thomas 04.12.2015
Hej Hanna,

förlåt för det sena svaret.

Tavlan som vi har bevattnas via kapillärkraften.
Det sitter alltså en vattentank integrerad i ramen.

Hoppas att du kan förverkliga ditt projekt!

// Thomas Jonsson
Växtinredare

Jättespännande

Soili 10.12.2014
Tack Thomas för att du delar med dig av allt spännande som händer i vår grönskande värld !

Fin blogg

Jenny 27.11.2014
Vad kul att jag hittade till denna blogg, så kul att följa ditt arbete. Kul att få ny inspiration.

Ny kommentar

OM RASMUS SÖRENSON

Rasmus Sörenson heter jag och är inredare på Nordic Green Design.
Här kommer ni se massor med spännande och inspirerande projekt från oss på Nordic Green Design.

Kontakt

Rasmus Green Design Starrbäcksgatan 3, 172 74 Sundbyberg 0737857338 rasmus@nordicgreendesign.com